2011. augusztus 10., szerda

Egy tökéletes desszert


Olaszországban persze rengeteg fagylaltot ettünk, mert hát hol, ha ott nem? :-) Ezért aztán az ott kialakult komoly fagyi- és édességfüggőséggel küzdök most is, nyilván legtöbbször sikertelenül… de hát sosem voltam erős egyéniség, ha cukortartalmú akármivel kerültem szembe. (Nagy sóhaj. De csak olyan tessék-lássék.) Szóval, ma is elővett a vágy a jeges édesség után. Szerencsére a mélyhűtőben volt még egy adag házi vaníliafagyi, és a konyhapulton mézédesre érett, gyönyörű barackok kellették magukat, úgyhogy néhány perc alatt megvolt a mai édesség. És büszkén mondhatom, noha ott és akkor született meg a fejemben a recept, ráadásul szinte nem is merem ide leírni, annyira pofonegyszerű, mégis, szerintem olyan, de olyan íze van, amit a legszínvonalasabb étteremben sem kellene szégyellni. :-)


Karamellizált barack levendulás vaníliafagylalttal

Hozzávalók:

egy nagy barack
két gombócnyi házi (vagy nagyon jó minőségű bolti) vaníliafagylalt
két-három teáskanál kristálycukor
levendulaszirup (biztos anélkül is lehet, de ez így volt tökéletes…)


Elkészítés:

Kettévágjuk a barackokat, és tányérra helyezzük őket. A vágási felületeket megszórjuk kristálycukorral, majd konyhai lángszóró pisztollyal karamellizáljuk. A barackok mellé teszünk egy-egy félgömb fagylaltot, majd ezeknek a tetejére csurgatunk egy kis levendulaszirupot, ízlés szerint.

Egészen csodálatosan finom. :-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése